Ügyvéd Kupa Nagyhajós Regatta
Kiíró: Magyar Ügyvédi Kamara

A Sirocco nyerte a II. Honda Ügyvéd Kupát

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A tavalyi nagy siker után alig egy évet kellett csak várni arra, hogy az ügyvédek, jogászok és az igazságszolgáltatási szektorban dolgozók ismét összemérjék tudásukat a Balaton vízén a II. Honda Ügyvéd Kupa Nagyhajós Regattán. A 2007. június 16-án, Balatonlellén megrendezett versenyen minden korábbi várakoztást felülmúlva 116 hajó, 750 fős legénységgel sorakozott fel a rajtnál az UNIQA-Regatta Nagyhajós Bajnokság sorozatba is beleszámító futamon.

A Sirocco nyerte a II. Honda Ügyvéd Kupát

Az UNIQA-Regatta Nagyhajós Bajnokság második futamának számító II. Honda Ügyvéd Kupát a verseny elõestéjén barátságos focitorna vezette fel, melyen a tavaly világbajnokságot nyert Ügyvéd Válogatott mellett a Regionális Igazságszolgáltatási Válogatott, valamint a Lellei Öregfiúk mérkõztek meg a gyepen. A három meccsbõl álló minibajnokságot végül az ügyvédek csapata nyerte, ami után már a kikötõben megtartott jó hangulatú welcome partin elemezhették a mérközések történéseit. A jelenlevõk nagy örömére a köszöntõ fogadáson a meghívott sztárvendégek, Csengeri Attila, Kamarás Iván és Kapócs Zsóka egy rögtönzött karaoke show-val szórakoztatta a vendégeket.

Másnap, a verseny délelõttjén jóval 30 fok feletti hõmérséklet fogadta az addigra összesereglett 750 indulót és a csaknem 1500 családtagot, látogatót, érdeklõdõt. A 116 hajót felsorakoztató mezõny 12-15 csomós észak-nyugati szélben startolt el 11 órás rajtnál, hogy a legrövidebb idõ alatt teljesítse a Balatonlelle - Révfülöp - Balatonboglár - Balatonlelle útvonalon kijelölt pályát. A mezõny nagy része sokáig együtt haladt, és köszönhetõen a kedvezõ szélviszonyoknak többen alig másfél óra múlva már a célvonalon is áthajóztak. A versenyt 1 óra 25 perces idõvel végül a Kovács, Barborják és Társai Ügyvédi Iroda színeiben versenyzõ Sirocco nyerte Cittel Lajos kormányzásával.

Míg a csapatok a Balaton vízén küzdöttek egymással, a parton maradt kísérõk számára természetesen számos kikapcsolódási lehetõség állt rendelkezésére; akik a versenyt testközelbõl szerették volna látni, - az esti Zwack Nemes Pálinka bemutatónak is otthont adó - Juditta nevû hajón eredhetettek nézõként a versenyhajók nyomába, míg a parton a Red Bull jóvoltából látványos triálbemutató szórakoztatta látogatókat. A versenyt követõ látványos vacsorát követõen került sor az eredményhirdetésre, melyet Gregorovits Tamás, Csengeri Attila és Ladinek Judit showmûsora tett emlékezetessé, az elõadás biztosította a megfelelõ felvezetést a hajnalig tartó záróparty elõtt.

Az eredményhirdetés elején dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke és a II. Honda Ügyvéd Kupa fõvédnöke elmondta: \"Az ügyvédi hivatás és a vitolrázó életmód sok tekintetben, hasonlítanak egymásra, hiszen mindkettõt tekinthetjük egyfajta életfilozófia kifejlõdésének. Szerencsés esetben jól kiegészíthetik egymást.\" Ugyan az igazsgágszolgáltatási dolgozók ekkora létszámban legközelebb várhatón csak egy év múlva adnak ismét randevút egymásnak a Balaton vízén, az UNIQA-Regatta bajnokság állandó résztvevõi legközelebb július 14-én Balatonföldváron mérik össze erejüket.