Ügyvéd Kupa Nagyhajós Regatta
Kiíró: Magyar Ügyvédi Kamara

A Csók és Társa Ügyvédi Iroda nyerte a IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupát

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Ügyvéd Kupa idén sem úszta meg a viharos időjárást. Annak ellenére, hogy a megszokott időponthoz képest egy hónappal később került megrendezésre a verseny, idén is a vihar okozta a legnagyobb fejtörést a szervezőknek.

A Csók és Társa Ügyvédi Iroda nyerte a IV. OTP Private Banking Ügyvéd Kupát

Pénteken még minden a tervezett program szerint ment, ám szombaton az időjárás előrejelzés döntés elé állította a verseny rendezőit, elrajtolhat e a mezőny akkor, ha néhány órán belül 100 km/órás szél, jégeső és több mint 10 fok hőmérsékletcsökkenés várható. A dilemmát a rendőrség intézkedése oldotta fel amikor az időjárás előrejelzésre tekintettel felfüggesztette a regatta versenyengedélyét. A verseny rendezője halasztást rendelt el remélve, hogy délután talán rajtoltatható a túrafutam. Nem csillapodott a vihar még öt óra körül sem, így a vitorlázás vasárnapra maradt, szombaton a parti programokkal és a kikötői modellvitorlázással kellett, hogy beérjék a résztvevők. A vihart a partról nézve helyes döntés volt a halasztás.

Vasárnap a mezőny nagy része hajóba szállt és a 10 órára előrehozott rajtnál ott volt a Lelle előtti vízterületen. Az OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és a Volvo Nagydíj így összevontan került megrendezésre a Lelle – Boglár – Szemes – Lelle versenypályán. Napsütés, 5-6-os észak-nyugati szél és a Balatonhoz mérten nagy hullámok színesítették a versenyt. A Csók és Társa Ügyvédi Iroda hajója a Sponsor Wanted ugyan 3-4 perc késéssel rajtolt, de így is sikerült a mezőnyön átverekednie magát és elsőként beérkezni a célba. Sokáig úgy tűnt, hogy megismétli tavalyi és tavaly előtti győzelmét a Sirocco (Takács és Kiss Ügyvédi Iroda), de Boglár után a Szemesig tartó raumban mindenkinél gyorsabb volt a Sponsor Wanted. Sok fejtörést okozott a Csók és Társának és a Takács és Kiss iroda hajóinak az MVM Partner színeiben induló Melges 24-es, melyen olyan kivallóan vitorláztak, hogy akár meglepetés-győzelem is születhetett volna. A rajtot jelentősen lekéső ifj. Scholtz Imre az Extrem 28-as katamaránnal olyan sebességgel haladt, hogy a szemesi bójánál már közel járt az élbolyhoz, de akkora volt a hátrány, hogy a rövid pályán ledolgozhatatlannak bizonyult.

A versenyre 61 hajó nevezett és közel 400 versenyző vett rész a vitorlázásban, a kísérőket és a hozzátartozókat számítva elmondható, hogy idén másodszor is extra teltház volt a BLYC-ben. A befutást követően 14 órakor került sor az eredményhirdetésre és a díjátadóra. A yardstick I. osztályban nyert az MVM Partner, megelőzve a Mágiával versenyző Dr. Dulin György Ügyvédi Irodát és a bronzérmes, címvédő Siroccot. Yardstick II-ben a Bodnár Ügyvédi Iroda J24-ese nyert, második a Zamecsnik Pósfai és Társai Ügyvédi Iroda lett, míg a harmadik a Dr. Németh Dr. Jéhn és Társai és a Dr. Vasziljevics Tamara Ügyvédi Irodák csapata lett. A yardstick III. osztályban az élen a Halmos és Szigetvári Ügyvédi Iroda végzett, az ezüst érmek a Liszkai Ügyvédi Iroda csapattagjainak nyakába kerültek és a dobogó legalsó fokára a Dr. Ótos Attila ügyvéd jegyezte csapat állhatott fel.

Eredmények

Képek
(Vasárnapi képek kedd reggeltől elérhetők)