Ügyvéd Kupa Nagyhajós Regatta
Kiíró: Magyar Ügyvédi Kamara

Szentkirályi-Principessa beszámoló az Ügyvéd Kupáról

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Július 21-22-én első alkalommal állt rajthoz a Rauschenberger Miklós által vezetett Szentkirályi-Principessa és a Kamocsay-Berta Eszter partnerségével működő budapesti Gide Loyrette Nouel Ügyvédi Iroda csapata.

Szentkirályi-Principessa beszámoló az Ügyvéd Kupáról

A két team találkozása fényes sikert hozott, s a korábbi években megszokott eredménylistát sikerült alaposan átírni.

A Gide és a Szentkirályi-Principessa nem kevesebbre vállalkozott, mint, hogy elhódítsa az VII. Ügyvéd Kupa Nagyhajós Regatta trófeáját, ami a korábbi években csak nagynevű hajóknak és csapatoknak sikerült (így a Raffica Teamnek, a Litkey Farkas kormányozta Lisanak vagy a Sirocconak).

Talán még ambiciózusabb vállalkozásnak tűnhetett az egész hétvégére jellemző erősszeles időjárás miatt, hogy a Gide-Szenkirályi-Principessa a pályaversenyre is kifutott. Ezzel tulajdonképpen új fejezet nyílt az Ügyvéd Kupa történetében, hiszen korábban libera nem indult el a regatta pályaverseny futamán.

A versenyre való felkészülés hetekkel korábban megkezdődött, a Gide – egyébként vitorlázásban jártas – vezetője és munkatársa részt vett a Szentkirályi-Principessa edzésén, motorosból és a fedélzetről egyaránt megfigyelték a csapatmunkát. Az együttműködés részleteinek kidolgozását a közös edzés követte, ahol a 6 fős ügyvédcsapat elsősorban a trapézon vette ki részét a felkészülésből.

A verseny mindkét napján remekül dolgozott együtt a hajó leánysága és legénysége. Rajt-cél győzelemmel zárta a Gide-Szenkirályi-Principessa a túrafutamot, majd ugyan ilyen koreográfia szerint teljesítette a csapat a vasárnapi pályaversenyt (ahol egyetlen liberaként vállalkozott a 15-20 csomós szélben és a szűk pályán megküzdeni a többi versenyhajóval).

Abszolútban és YS I. kategóriában is bajnok lett a Gide-Szentkirályi-Principessa egység a több liberát és remek hajókat felsorakoztató, mintegy 50 résztvevős mezőnyben.

Aki ismeri a fedélzeten ezúttal egységben működő két teamet, az tudja, hogy egyaránt sikerorientáltak, ebben nincs különbség közöttük. A fényes siker, amit a rövid ideje tartó együttműködés ellenére is elért a Gide Loyrette Nouel Ügyvédi Iroda és a Szentkirályi-Principessa igazi, klasszisokra jellemző teljesítmény.

(A Gide csapatának tagjai: dr. Kamocsay-Berta Eszter, dr. Gálik Gabriella, dr. Párkányi Rita, dr. Csengery Levente, dr. Gera Dániel, dr. Bende Máté)

INFO: Principessa Sailing Team