Ügyvéd Kupa Nagyhajós Regatta
Kiíró: Magyar Ügyvédi Kamara

Festina óráért hajt a leggyorsabb ügyvéd kormányos!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Július 18 és 20 között idén immáron kilencedik alkalommal állnak rajthoz az igazságszolgáltatási szektor képviselőinek csapatai, hagyományos nyári regattájukon Balatonvilágoson, a Club Aligában.

Festina óráért hajt a leggyorsabb ügyvéd kormányos!

A IX. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj a korábbi években megszokottaknak megfelelően már pénteken délután kezdetét veszi, a – pár évvel ezelőtt világbajnoki címet is szerző - ügyvédek labdarúgó gálájával, valamint a nevezéssel a hétvégi versenyre. A vitorlás versenyprogram szombaton túrafutamot, vasárnap pedig két pályafutamot tartogat a résztvevők számára.

A verseny évről-évre növekvő népszerűsége, a leggyorsabb hajóosztály dinamikus növekedése és a katamaránok megjelenése a Balatonon arra ösztönözte a szervezőket, hogy az idei évtől módosítsanak az értékelési rendszeren, így a megszokott Yardstick csoportok mellett külön kerülnek értékelésre a nyílt és klasszikus osztály egységei.

Szombaton a Siófok – Almádi - Kenese közötti vízterületre terveznek túrafutamot a rendezők, amelynek pontos útvonala a szombat reggeli kormányos értekezleten kerül kihirdetésre, de fontos információ, hogy a nyílt osztály többtestű hajói nagyobb pályát vitorláznak, mint a yardstick osztályokban értékelt versenyzők. A vasárnapi pályaversenyen up&down pályán kerül sor a két futamra, ha az időjárás megengedi. Mindkét versenynapon szekcionált rajtvonalon indul a futam, külön területen rajtol a nyílt osztály.

Az elmúlt három esztendőben komoly rangot vívott ki magának az abszolút yardstick rendszerben értékelt Ügyvéd a kormánynál betétverseny, a leggyorsabb ügyvéd kormányosok viadala. Bár a kiírást eddig minden évben kivétel nélkül dr. Prédl Tamás nyerte, a csata minden évben kiélezett küzdelmet hozott és vélhetően ez idén sem lesz másképp. A verseny rangját és presztízsét növeli, hogy az Ügyvéd Kupa hivatalos időmérő partnerének, a Festinának felajánlásából a leggyorsabb ügyvéd kormányos egy exkluzív, a Tour de France tiszteletére kiadott, Chrono Bike sorozatba tartozó karórával gazdagodik.

Természetesen a hétvége többi leendő díjazottjának sem kell üres kézzel távoznia, hiszen az OTP, a Volvo, az Osjecko Pivo, a Polgár Pince, a Musto, a Zephyr, a Presenta, a Fritz Segel, a Bella Nautica és a Tom Marton bőven gondoskodik majd értékes nyereményekről.

A rendezvény nem csak a vízen, de a parton is tartogat izgalmakat. A Magyar Modellező Szövetség országos bajnokságot rendez a legnagyobb modellvitorlás hajóosztály részére szombaton és vasárnap, a rendezvény partnerei pedig a két nap alatt várják az érdeklődőket. Ismét bemutatkoznak a legújabb Volvo modellek, a kerékpárok szerelmesei pedig a klasszikus irány mellett az összecsukható biciklikkel is megismerkedhetnek a Bike Doktor és BikeBro jóvoltából. A hajós ruházatból, kiegészítőkből sem lesz hiány, a Presenta, a Bella Nautica, Tom Marton Yachting Style és a Zephyr Mentőmellények is kollekciója legjavát készül bemutatni. Akik nem elégszenek meg a túra- és pályaversenyek adta izgalmakkal, azok tesztelhetik tudásukat egy Flaar 18-as fedélzetén is.

Versenykiírás
Előzetes nevezési lista
Online nevezés