Ügyvéd Kupa Nagyhajós Regatta
Kiíró: Magyar Ügyvédi Kamara

Dr. Szalay Zoltán lett a legjobb ügyvéd kormányos!

Dr. Szalay Zoltán lett a legjobb ügyvéd kormányos!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A XIV. Herman Miller Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj bővelkedett a fordulatokban és a meglepetésekben. Az időjárás és a programok egymással farkasszemet nézve alakították a napirendet.

Támogatók, versenyhelyszín, a kiíró és a fővédnök

A Balaton egyik legrégebbi business regattája idén is erős támogatói háttérrel biztosította az ügyvédek vitorlásversenyének zavartalan rendezését július utolsó hétvégéjén. Az Office Art Design, a Herman Miller hazai forgalmazója már a tavalyi esztendőben új színt vitt a regatta életébe, amikor névadó főtámogatóként megjelent. Idén tovább növelte a közreműködését az Aeron Office Hockey megszervezésével. A Volvo Autó Hungária 11 éve támogatja az Ügyvéd Kupákat és mutatja be évről évre aktuális modelljeit. Kiss Gábor villányi borászata mára szinte egybeforrt a Compass rendezvényekkel, így természetes, hogy idén is az Ügyvéd Kupa borásza lett. Az Active O2, a Westport és az Elvstrom Sails már tavaly is segítette az Ügyvéd Kupa rendezését, de idén egy további új szereplő csatlakozott hozzájuk, a Dubery izgalmas napszemüvegeivel és Spinnaker óráival.

A verseny felvezető napján, pénteken a BL Yachtclub játszotta a főszerepet, hiszen egy telt házas kikötőben kellett biztonságosan elhelyezni az Ügyvéd Kupa mezőnyét. A rendezvénykikötő kitűnően vizsgázott, így a szervezőknek csak a regisztrációval és a nevezések bonyolításával kellett foglalkozni. A mezőny nagy része már pénteken megérkezett és készülődött a másnapi túrafutamra. A csúcstechnikát képviselő DC 35-ös katamarántól egészen a klasszikus yachtokig, mint a Daruvár vagy a Mágia szinte mindenféle sporteszközt felvonultattak az ügyvédek.

Dr. Bánáti János a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke és egyben az Ügyvéd Kupa fővédnöke szokás szerint a helyszínen követte az eseményeket. Dr. Zimnic János ügyvéd kolléga, az „ügyvéd a kormánynál” versenyszám ötletgazdája is jelen volt a háromnapos rendezvényen és a díjátadó alkalmával köszöntötte a vitorlázó ügyvédeket, amikor hangsúlyozta a 14 éves rendezvény fontosságát és összekovácsoló erejét.

A Gardazzurra megvédte az Ügyvéd Kupát

Szombaton 11 órakor rajtolt a mezőny a Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonboglár, Balatonlelle pályajelek közé kitűzött távon. A változó erősségű délnyugati szélben érdemes volt partközelben maradni, azzal lehetett a legnagyobb előnyre szert tenni. A túrafutamot az egytestű hajók abszolút értékelésben a Lichy Ügyvédi Iroda csapata, a legendás ex liberával, a Gardazzurrával nyerte, melyet Simó Béla irányított. Ezzel a Lichy Ügyvédi Iroda tavalyi győzelmét idén is megvédte és tovább birtokolja az emblematikus vándorkupát. Ezüstérmes helyen Hirsch Tamás ügyvédi irodája a híres dél-balatoni borász, Bujdosó famíliával közös csapatban ért célba, a Pannonia nevű 70-es cirkálóval. Harmadikként a Várady és Váradi Ügyvédi Iroda hajója futott be egy NAU 370-es hajóval a legjobb női kormányos vezényletével.

Olimpikonok és világbajnokok az Ügyvéd Kupán

A túrafutamon, Litkey Farkas 13 szoros Kékszalag győztes, olimpikon és világbajnok vitorlázó a szervezők felkérésére, a Dr. Nagy József Ügyvédi Iroda színeiben meghívottként, leggyorsabban teljesítette a versenytávot. A csúcstechnikát képviselő DC 35-ös katamaránnal, meglepő sebességgel száguldott végig a versenytávon és ért célba elsőként. A katamaránt természetesen az egytestű hajók versenyében nem értékeltek a szervezők. Óriási élmény volt viszont a résztvevőknek testközelből látni azt, amit a Kékszalagon csak a tévében követhetnek.

Litkey Farkas mellett, jelenleg regnáló világbajnokunk és aktív olimpikonunk Berecz Zsombor is ott volt a mezőnyben, „minden idők legjobb férfi ügyvéd kormányosát” dr. Prédl Tamást és csapatát erősítve.

Szalay kartárs a csúcsra ért és nála landolt az „ügyvéd vándorszék”

A legjobb ügyvéd kormányos dr. Szalay Zoltán tatabányai ügyvéd kolléga lett a Hullámtáncos nevű Reginával. Szalay kartárs volt már ezüst és bronzérmes is, kitartása idén meghozta a várt eredményt és az ügyvéd kormányosok versenyében a csúcsra ért. Második helyen dr. Dulin György végzett a Mágiával, harmadikként a legjobb női kormányos dr. Várady Szilvia futott be a Kacor Király nevű NAU 370-essel. A verseny főtámogatója az Office Art Design, a legjobb ügyvéd kormányossal indította útjára új kezdeményezését az „ügyvéd vándorszéket” ami egy Herman Miller Cosm típusú irodaszék, amely hónapról hónapra más irodákban kényezteti az előző ügyvéd ajánlása alapján kiválasztott használóját. Az Office Art Design a széket év végén, a használók között kisorsolja, és januárban útjára indítja a 2020-as „ügyvéd vándorszéket”.

A yardstick verseny győztesei is Herman Miller széken ülnek

Az előnyszámrendszerű értékelési csoportokban, YS I/1-ben a KBL Legal nyert megelőzve az Amazon nevű, NAU TEN típusú hajót, mellyen dr. Kristóf Ádám és dr. Balajthy Dóra ügyvédek versenyeztek. Harmadik a Várady és Váradi Ügyvédi Iroda hajója lett. YS I/2 osztályban nyert a Dulin-Petrik-Vallyon Ügyvédi Társulás maga mögé utasítva a Volvo Autó Hungária és a Benda Ügyvédi Iroda csapatát, ahol a legfiatalabb versenyzők Benda Sára és Németh Gréta vitorláztak.

Yardstick II-ben a zalaegerszegi Szakonyi Ügyvédi Iroda nyert, megelőzve a legjobb ügyvéd kormányos dr. Szalay Zoltán csapatát, akik a Hullámtáncossal álltak csatasorba. Bronzérmes a Berecz Ügyvédi Iroda csapata lett egy Sudár Regattával. YS III csoportban dr. Szalay Zoltán ügyvédhez hasonló „ős idők óta” ügyvéd kupát látogató kolléga diadalmaskodott, dr. Liszkai Péter Marcaliból, aki a Cziráki, Icsu Ügyvédi Irodát utasította maga mögé. A yardstick osztályok aranyérmesei is Herman Miller irodaszéket vihettek haza irodáikba.

A kétfutamos pályaverseny vasárnapra maradt

Vasárnap az előnyszám osztályokban a Kristóf – Balajthy csapat, a Volvo Autó Hungária és a Berecz Ügyvédi Iroda tudott nyerni kitűnő vitorlázással. A kétfutamos pályaversenyen, a nagyobb létszámú, összeszokottabb csapatok értek el sikert, akikről látszott, hogy nem először vitorláznak együtt.

Képek: http://compassmagazin.hu/galeria/

Eredmények: http://ugyvedkupa.hu/eredmenyek/

Film: hamarosan